X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

A fost descoperit mormîntul lui Moş Crăciun! (FOTO)

6 oct. 2017,, 01:31   Externe
3017 1

Arheologii din Turcia sînt pe cale să rezolve un mister care durează de mii de ani. Ei au descoperit mormîntul lui Moş Crăciun într-un loc cu totul neaşteptat.

O cercetare făcută digital sub biserica Sfîntului Nicolae, în Antalya, Turcia, a scos la iveală un mormînt neatins, despre care se bănuieşte că este chiar al Sfîntului Nicolae, potrivitnewsweek.com.

Biserica are 1500 de ani şi a fost construită pe rămăşiţele unei biserici foarte vechi, la care Sfîntul Nicolae ar fi slujit înaintea morţii sale, în 343 AD.

„Am obţinut nişte rezultate foarte bune, dar adevărata munca începe acum. Sperăm să găsim osemintele intacte ale sfîntului Nicolae”, a declarat directorul de arheologie şi al monumentelor din Turcia, Cemil Karabayram.

Biserica Sfântul Nicolae, Turcia


Biserica Sfîntul Nicolae, Turcia

Arheologii spun că va fi greu să realizeze săpăturile din cauza faptului că biserica este acoperită cu un mozaic, pe care nu vor să îl distrugă. Ei se aşteaptă ca osemintele Sfîntului Nicolae să fie aproape intacte pentru că templul subteran este acoperit de pietre.

Mormântul descoperit în Biserica Sfântul Nicolae din Antalya, Turcia

Mormîntul descoperit în Biserica Sfîntul Nicolae din Antalya, Turcia

Sfîntul Nicolae a devenit laitmotivul pentru Moş Crăciun prin generozitatea sa faţă de săraci şi copii. Legenda lui Moş Nicolae s-a răspîndit în toată lumea şi a luat caracteristicile fiecărei ţări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?