X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Distincții și diplome de onoare pentru profesori, de la șeful statului

5 oct. 2017,, 12:07   Societate
3358 0

Președintele Republici Moldova, Igor Dodon, a conferit distincții de stat la 15 personalități remarcabile din sistemul educațional, cu prilejul Zilei Profesorului.

Totodată, șeful statului va înmîna aproximativ 140 de diplome de onoare ale președintelui Republicii Moldova mai multor cadre didactice și instituții de învățămînt preuniversitar din țară, transmite NOI.md.


Cu prilejul acestei zile, Igor Dodon, le-a adresat pedagogilor calde felicitări împreună cu admirație și considerație pentru responsabila misiune ce le revine de a modela oameni, caractere și destine.
„Anume Dumneavoastră faceți un lucru enorm, poate chiar cel mai important – educați noua generație. Pentru mulți copii sînteți nu a doua casă, ci chiar prima. Educația de calitate trebuie să fie prioritate națională nu doar pe hîrtie, dar și în fapte.

Această profesie trebuie să fie una dintre cele mai bine remunerate din țara noastră. Constatăm cu regret că, drept consecință a așa-numitor optimizări din ultimii ani, care urmau să se soldeze cu majorarea substanțială a salariilor educatorilor, pedagogilor, profesorilor la toate nivelurile de învățămînt, sistemul, în realitate, a degradat, iar așteptările cu privire la majorările salariale nu s-au adeverit. Republica Moldova are un singur activ pe termen lung și acesta este capitalul uman, care în mare măsură este format de pedagogi. Pledez în continuare pentru statutul de funcționar public pentru toți pedagogii din Republica Moldova”, a spus șeful statului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?