Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Cinci zile de doliu în SUA, după tragedia de la Las Vegas

4 oct. 2017,, 11:50   Externe
2162 0

Statele Unite au declarat cinci zile de doliu după tragerile de la un concert de la Las Vegas, în urma căruia au decedat 58 de persoane.

Președintele american, Donald Trump, a ordonat coborîrea drapelului în bernă la toate instituțiile publice din țară.

Victimele trăgătorului care a deschis focul asupra spectatorilor unui festival de muzică de pe balconul unui hotelul cu mai multe etaje au fost 58 de persoane, aproximativ 500 au fost rănite. FBI, deocamdată, nu califică cele întîmplate drept un act terorist.

Atacatorul Steven Paddock, în vîrstă de 64 de ani, locuia într-un sat pentru pensionari, la 140 de kilometri de Las Vegas. Bărbatul doar o singură dată fusese avertizat pentru o încălcare minoră. Totodată, Paddock nu și-a făcut serviciul militar și nu se află la evidență medicală.

Se știe că trăgătorul american avea licență de pilot pe avion mic și că îi plăcea să joace la cazino. Anchetatorii au descoperit informații despre mai multe transferuri bancare pentru zeci de mii de dolari efectuate de Paddock după jocurile din ultimele săptămîni. Deocamdată nu există informații referitoare la faptul dacă el a cîștigat sau a pierdut acești bani.


Se știe că tatăl lui a fost un jefuitor de bănci în serie, iar după evadarea din închisoare, în 1969, el a fost inclus în lista celor mai căutați criminali. Bătrînul Paddock nu a ucis oameni, iar fiul său tindea să ucidă cît mai mulți. El intenționat a ales camera în hotel la etajul 32, de unde scena și spectatorii se vedeau ca în palmă. El a deschis focul cînd Festivalul de muzică se apropia spre sfîrșit și mulți au perceput tragerile drept focuri de artificii.

Paddock chiar a atîrnat pe ușa camerei sale tăblița „Nu deranjați”, astfel încît servitoarea nu a venit și nu a văzut arsenalul de arme. Evident, se pregătea să omoare cît mai mulți oameni. Acum poliția și serviciile de securitate urmează să afle de ce a făcut acest lucru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?