Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Krasnoselski: Criza politică din Moldova se poate transforma în orice

2 oct. 2017,, 14:20   Politică
3320 6

Moldova se confruntă cu o criză politică internă, manifestată prin confruntarea dintre Preşedinție, Guvern şi Parlament, iar aceasta se poate transforma în orice, consideră preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.


În cadrul vizitei la Suhumi, într-un interviu pentru "Sputnik-Abhazia", el a spus că Transnistria "nu se va implica în treburile interne ale Moldovei" şi le-a urat "colegilor moldoveni să găsească un consens în interiorul statului".

Liderul de la Tiraspol a remarcat că "Transnistria trebuie să-şi păstreze independenţa ca o garanţie a securităţii sale".

"Sîntem într-o situaţie dificilă. Transnistria este o ostatică a conflictului geopolitic dintre Rusia şi Ucraina. Deşi nu ar trebui să fie aşa. Desigur, unii speculează pe această temă. Unii vor să pună Transnistria la egalitate cu unele state nou-formate. Alţii vor ca Ucraina să blocheze complet Transnistria de-a lungul întregului perimetru al frontierei", a spus el, menţionînd că "Rusia şi Ucraina sînt ţări garante în formatul "5+2", iar atitudinea RMN faţă de aceste state este anume ca faţă de garanţi în procesul de negocieri".

"Rusia este partenerul nostru strategic şi aliatul nostru. Noi nu ne schimbăm prietenii de dragul situaţiei. Transnistria doreşte relaţii de bună vecinătate cu Moldova şi Ucraina, dar vom menţine cursul spre Rusia", a subliniat Krasnoselski.

Comentînd propunerea lui Vladimir Putin de a introduce în Donbas pacificatori ai ONU, el a spus că "misiunea de menţinere a păcii se desfăşoară cu bine acolo unde pacificatorii înşişi se simt apropiaţi de populaţia locală din punct de vedere genetic, istoric şi spiritual".

"Aşa s-a întîmplat şi în republica noastră. Transnistria şi Rusia este un tot întreg. Noi sîntem parte a Lumii Ruse. Îi primim pe pacificatori ca pe ai noştri", a spus Krasnoselski, subliniind că ei "nu vor părăsi Transnistria, căci, în caz contrar, aceasta ar fi o cale directă spre război".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?