X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Premierul şi preşedintele i-au felicitat pe oamenii în etate

2 oct. 2017,, 14:30   Societate
2677 1

Prim-ministrul Pavel Filip şi preşedintele Igor Dodon i-au felicitat pe vîrstnicii cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor în Etate. Sărbătoarea a fost marcată duminică.


„Dumneavoastră, persoanele de vîrsta a treia, reprezentaţi etalonul înţelepciunii, iar biografia vă este marcată de frumoase realizări şi dedicaţie făuririi meleagului nostru în diverse domenii: ştiinţă, educaţie, cultură, medicină, economie, agricultură, securitate. Sîntem datori să vă demonstrăm recunoştinţa şi aprecierea noastră, să găsim soluţii concrete pentru ameliorarea condiţiilor dumneavoastră de trai prin prelungirea perioadei de viaţă activă în baza unor politici de protecţie socială sustenabile. În acest scop a fost promovată şi reforma sistemului de pensii, iar schimbările în bine se fac deja resimţite”, a menţionat Filip.

Preşedintele Igor Dodon, dimpotrivă, a declarat că „Guvernului nu-i pasă de persoanele în etate”.

„Pentru ei este mult mai important să execute ordinele organismelor financiare din străinătate privind lichidarea sferei sociale din ţara noastră. Anume de aici vin măsurile antisociale ale Guvernului, cum ar fi majorarea vîrstei de pensionare sau creşterea continuă a stagiului de cotizare", a spus Dodon.

El a subliniat că pentru preşedinte "grija pentru oamenii de vîrsta a treia reprezintă un moment principial".

„Vă amintesc că în această lună am propus Parlamentului iniţiative legislative ce prevăd anularea majorării vîrstei de pensionare, indexarea pensiilor de două ori pe an şi majorarea acestora pînă la nivelul minim de trai, precum şi stabilirea unui termen minim garantat de ridicare a pensiei de către urmaşi în cazul decesului prematur al beneficiarului pensiei pentru limita de vîrstă, dar şi mai multe proiecte şi iniţiative în sfera socială.

Igor Dodon a participat la o întîlnire cu oamenii în etate. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia de Binefacere a Primei Doamne "Din Suflet". Preşedintele a spus că Fundaţia lansează o campanie de susţinere a oamenilor de vîrsta a treia, în cadrul căreia vor fi repartizate circa 20 de mii de pachete sociale persoanelor în etate din localităţile din întreaga ţară.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?