Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Trump îi cere lui Tillerson să nu-și mai piardă vremea cu Coreea de Nord

1 oct. 2017,, 21:01   Externe
3128 0

Președintele american, Donald Trump, i-a transmis secretarului de Stat, Rex Tillerson, să nu-și mai „piardă vremea” cu Coreea de Nord, la o zi după ce șeful diplomației dezvăluise că Washingtonul se află în contact direct cu Phenianul.

„I-am spus lui Rex Tillerson, minunatul nostru Secretar de Stat, că își pierde vreme încercînd să negocieze cu Micul Om-Rachetă”, a scris Donald Trump duminică pe Twitter, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-Un. „Conservă-ți energia, Rex, vom face ceea ce trebuie făcut!”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a declarat sîmbătă, în cursul unei vizite la Beijing, că Washingtonul are deschise 'linii de comunicare' cu Phenianul pentru 'a sonda' voința regimului lui Kim Jong-Un de a se angaja în discuții referitoare la programul nuclear.

Departamentul de Stat a indicat totuși, la scurt timp după aceea, că Phenianul nu a manifestat 'niciun semn de interes' pentru negocieri cu SUA.

„Oficialii nord-coreeni nu au arătat niciun semn că sînt interesați sau pregătiți pentru discuții privind denuclearizarea”, afirmat purtătoarea de cuvînt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.


Departamentul are „cîteva canale deschise” pe care le poate folosi pentru a comunica cu oficiali ai regimului de la Phenian, a indicat purtătoarea de cuvînt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?