Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Planurile „Lăutarilor” s-au schimbat (DOC)

29 sep. 2017,, 16:00   Societate
2169 0

Gardul din spatele Palatului de Cultură al Feroviarilor a fost demontat, prin urmare, planurile AO „"lăutarii">Lăutarii” de a construi două blocuri de locuit în zonă au suferit schimbări.

Anunțul a fost făcut de activistul civic Victor Chironda pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

„Prieteni, avem noutăți bune. Se pare că domnii Dîrda și Botgros au renunțat la planurile de construcție a blocurilor locative pe teritoriul Palatului Feroviarilor. Cel puțin, gardul este demontat, pînă la clarificarea situației. Aceasta este încă o victorie mică în lupta pentru apărarea spațiului public din oraș”, scrie Victor Chironda în postarea sa.

Reamintim că, recent, în presă a apărut informația precum AO „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, ar intenționa să construiască două blocuri locative cu nouă etaje și un ”obiectiv cultural” de tip oficii cu șase etaje în spatele Palatului de Cultură al Feroviarilor.

În noiembrie 2007, în timpul guvernării conduse de Vasile Tarlev, Asociației Obștești Cultural-Artistice „Lăutarii” i-a fost atribuit, „în scopul promovării valorilor culturale, cu titlu gratuit, sectorul de teren, proprietate publică a statului, cu suprafaţa de 0,2754 ha (din terenul aparţinînd Palatului de Cultură al Feroviarilor).


Potrivit lui Chironda, activiștii civici urmează să pregătească un demers către prim-ministrul Pavel Filip, în care să solicite anularea Hotărîrii de Guvern prin care acest teren a fost cedat către AO „Lăutarii” și identificarea altui teren pentru construcția blocurilor de locuit pentru membrii ansamblului.

„În paralel, vom ajuta administrația Palatului să replanteze arborii defrișați și să amenajeze spațiul respectiv cu bănci, teren de joacă pentru copii și alte utilități pentru a-l transforma într-un spațiu verde pentru oameni”, a conchis Chironda.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?