Moldova 1 a identificat soluția pentru formatul de colaborare cu partidele

Moldova 1 a identificat soluția pentru formatul de colaborare cu partidele

Directorul postului public de televiziune Moldova 1, Ecaterina Stratan, va propune consiliilor de programe şi de administraţie din cadrul Companiei Teleradio-Moldova să lanseze emisiunea săptămînală „Ora partidelor”, la care vor fi invitați reprezentanții partidelor din țara noastră.

Decizia a fost luată astăzi în urma unei întrevederi cu reprezentanții formațiunilor politice. Potrivit administrației postului public de televiziune, circa 20 de partide au dat curs invitației și au delegat cîte un reprezentant la aceste discuții.

Scopul întrevederii a fost identificarea unor strategii clare de comunicare cu partidele și prezența formațiunilor politice atît în cadrul buletinelor de știri, cît și la emisiuni. „Am decis să organizăm această întrevedere, pentru că televiziunea publică este asaltată în ultimul timp de mediul politic. Este firesc să existe această atenție, dar cred că sîntem toți de acord că acțiunile trebuie să fie conforme normei și spiritului legii”, a spus directorul Moldova 1, Ecaterina Stratan.  

Astfel, partidele care au dat curs invitaţiei au solicitat mai mult spaţiu de emisie pentru a-şi expune platforma şi viziunile asupra situaţiei social-politice din ţară, dar şi o atitudine corectă, nediscriminatorie pentru toate formaţiunile.

Cei prezenți au făcut un schimb de opinii privind modalitatea în care trebuie reflectată activitatea partidelor din R. Moldova. Unii dintre aceștia și-au exprimat dezacordul față de tonul ultimativ al unor partide, care au solicitat o emisiune săptămînală dedicată exclusiv reprezentanților lor. În cele din urmă, majoritatea celor prezenți la dezbatere au optat pentru o emisiune la care să aibă acces toate partidele, atît de opoziție, cît și cele de la guvernare, care să fie o platformă de dezbatere de idei și proiecte, interesante și utile cetățenilor.

Simpatizanți ai Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Partidului Liberal Democrat din Moldova au organizat la mijlocul lunii curente un protest în fața postului public de televiziune, unde au cerut să se ofere săptămînal o oră de emisie partidelor de opoziție. Atunci, directorul instituției a menționat că va examina solicitarea, iar ulterior va reveni cu un răspuns.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Sondaj Toate

load