Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PCRM cere încetarea imediată a prigonirii lui Grigore Policinschi

27 sep. 2017,, 16:00   Politică
3512 4

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a cerut autorităților să înceteze imediat prigonirea președintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, informează NOI.md.

Transmitem declarația Partidului Comuniștilor, publicată în presa electronică.

Pentru noi nu sînt un secret adevăratele lui cauze. Noi știm bine că, timp de cîteva luni, Grigore Policinschi a fost supus unei presiuni constante din partea autorităților actuale, în vederea trecerii lui de la PCRM la o altă formațiune politică.

Raionul Dubăsari este o unitate administrativ-teritorială deosebită a Republicii Moldova. Se află în partea stîngă a Nistrului, în imediata vecinătate a Zonei de Securitate. De conducătorul acestui raion, de calitățile lui profesionale și umane depinde inclusiv menținerea stabilității și păcii în această regiune, cea mai dificilă din țară.

Încă în martie 1992, Grigore Policinschi a devenit unul dintre inițiatorii procesului de negocieri pentru a asigura siguranța civililor în timpul conflictului armat. Datorită poziției lui personale, puterii de convingere și curajului, s-a reușit salvarea vieților a mii de oameni. În 1995, după ce a fost ales primar al satului Doroțcaia, el a reușit să întoarcă această localitate în jurisdicția organelor constituționale ale Republicii Moldova.


Grigore Policinschi, fiind unicul președinte de raion din Republica Moldova căruia cetățenii i-au încredințat mandatul pentru a patra oară, se concentrează pe dezvoltarea infrastructurii, agriculturii, activitățile pentru tineret, consolidarea societății civile, întărirea credinței ortodoxe, menținerea legii și ordinii, pace și liniște, reconcilierea cetățenilor obișnuiți de pe ambele maluri ale Nistrului, pînă la reunificarea țării noastre.

Toate acestea au cîștigat respectul locuitorilor raionului Dubăsari, care i-au conferit lui Policinschi titlul de cetățean de onoare. Activitatea lui a fost apreciată înaltă și de stat. Astfel, el a fost decorat cu Ordinul de Onoare și Gloria Muncii, Medalia „Pentru merite” a MAI, Crucea de Merit și Ordinul Bisericii Ortodoxe „Ștefan Cel Mare”.

Totuși, pentru autoritățile actuale acest lucru nu are nicio importanță.

Noi, membrii Comitetului Central, cerem imediat oprirea persecuției lui Grigore Policinschi și neadmiterea destabilizării situației în raionul Dubăsari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?