X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Arbitri eliminați din fotbal pentru mită de cinci dolari

27 sep. 2017,, 23:00   Sport
10755 0

Un caz curios a avut loc în Cupa Națională din Malawi (Africa) la fotbal.

Patru arbitri au fost suspendaţi pe viață pentru luare de mită în scopul asigurării rezultatului meciului. Absurditatea situației constă în suma oferită pentru lipsa de scrupule a arbitrilor – doar 20 de dolari pentru patru sau cinci dolari de persoană.

De fapt, aceasta nu este unica prostie comisă în această situaţie. Arbitrii urmau să asigure victoria echipei Nchalo United în meciul pentru Cupa ţării cu Chitipa United, dar contra 20 de dolari ei nu au reuşit să facă acest lucru. Meciul s-a finalizat cu remiză – 1:1, iar în seria de penaltiuri a cîştigat clubul Chitipa.

Arbitrii au fost constrînşi să returneze mita clubului, dar au reuşit să întoarcă doar 15 dolari. Nu se știe dacă cineva dintre ei a cheltuit personal partea sa sau cinci dolari au fost cheltuiţi în comun de cîţiva complici la conspiraţie.


După ce reprezentanţii clubului Nchalo au acţionat în detrimentul propriu, ei au decis să apeleze la conducerea Federaţiei de Fotbal din Malawi. Asociaţia locală a arbitrilor i-a suspendat pe toţi arbitrii pe viaţă din această activitate.

Trebuie menţionat că unul dintre asistenţii arbitrilor a negat participarea sa la cîrdășie: „Eu niciodată nu am luat bani. Păcat că cariera mea s-a finalizat în acest mod”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?