X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nadejda Gori ne-a povestit despre rolul femeii în agricultură ©

27 sep. 2017,, 11:35   Business
16395 0

Participantă la programul american de schimb "Cochran", SUA, în 2015 și proprietară a unei afaceri mici, Nadejda Gori ne-a povestit despre rolul femeii în agricultură și despre experiența sa în procesul de lucru în acest domeniu.

Potrivit Nadejdei, activitatea femeilor în agricultură este binevenită, pentru că ele se descurcă bine cu orice gen de muncă.

Împreună cu echipa sa, Nadejda întreține o mică afacere în agricultură și cultivă atât soiuri tradiționale de legume, cât și hibrizi. Astfel, ea încearcă să combine eficient agricultura mică și cea mare. Pentru cercetări și experimente, Nadejda folosește un lot special care se află chiar lângă casa sa, iar pentru cultivare, ea folosește terenuri agricole mai mari aflate în afara satului.

În interviu, Nadeja a mai subliniat și faptul că produsele pe care le cultivă sunt ecologic pure, iar acestea necesită mult efort și investiție. Creșterea legumelor în astfel de condiții nu poate da roade în scurt timp și tocmai de aceea Nadeja spune că își îndreaptă atenția asupra experimentelor și a cercetărilor.

În altă ordine de idei, Nadejda a mai povestit și despre programul la care a participat în SUA și a menționat că alături de ea au mai fost și alte participante din Moldova. Femeile au făcut schimb de experiență cu colegele de braslă din Statele Unite, care de asemenea dețin afaceri mici în agricultură.

Nadejda spune cu încredere că o etapă importantă în dezvoltarea profesională este descoperirea altor culturi. Prin urmare, întreaga delegație din Moldova a urmărit cu mare atenție procesul de muncă în SUA, pentru a învăța lucruri noi, pe care ulterior să le pună în practică în activitatea proprie din Moldova.

O altă concluzie la care a ajuns Nadejda, în urma acestei vizite în SUA, ține de rezultatele bune care pot fi obținute doar cu multă muncă și implicare zilnică.

În cadrul acestui program, Nadejda a făcut cunoștință cu multe femei, care, pe lângă implicarea activă în agricultură, găsesc timp pentru familie și pentru întâlnirile cu prietenele, la care discută adesea despre educație și învățământ.

Această experiență unică i-a oferit Nadejdei inspirație pentru a crea lucruri noi în Moldova și pentru a aplica în practică tot ce a învățat în SUA. În prezent, ea se ocupă de implicarea cu succes în agricultură a mamelor tinere, care au nevoie nu doar de un venit, ci și de o activitate interesantă. Pe lângă femei, Nadejda mai angajează tineri și pensionari.

Pe final, Nadejda a venit cu un sfat pentru toți cei care au posibilitatea să participe la programe de schimb de experiență și le-a sugerat să nu rateze această șansă și să învețe cât mai multe lucruri noi.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?