Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Preţurile angro la struguri au scăzut

27 sep. 2017,, 10:00   Economie
6969 0

Preţurile angro la strugurii pentru masă pe piaţa Moldovei la începutul sezonului de recoltare, în funcţie de calitatea lor, varia între 9 şi 12 lei/kg.

Săptămîna trecută preţurile s-au micșorat şi constituiau de la 7 pînă la 9 lei/kg. Datele au fost prezentate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, care a menţionat că strugurii de masă sînt comercializaţi activ atît pe piaţa internă, cît şi la export.

La export, strugurii pentru masă de soiuri europene se livrează la preţul de 8-12 lei/kg, iar cei de soiuri de tip „Isabella” – cu 5,5-6 lei/kg.

Reprezentanții instituţiei au specificat că, din volumul total de struguri de soiuri pentru vin recoltaţi pînă în prezent, la procesare au fost direcţionate peste 82 de mii de tone, circa 60% dintre ele fiind achiziţionate de la producătorii de struguri.

Preţurile de achiziţie a strugurilor pentru vin sînt mai înalte decît cele din anul precedent şi mai mari decît preţurile de referinţă recomandate pentru anul curent de Consiliului pe filiera de produse „Struguri, vin, produse pe bază de vin şi produse procesate”.


În special, ele variază între 4,8 și 6,0 lei/kg la soiurile europene şi între 3,0 și 3,5 lei/kg la soiurile de tip “Isabella”.

Anterior consiliul menționat a decis ca, anul curent, în Moldova preţul de achiziţie a strugurilor de soiuri europene pentru vin să constituie cel puţin 4,5 lei/kg, iar al strugurilor de soiurile de tip “Isabella” – cel puţin 2,75 kei/kg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?