X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Ce riscă şoferii de microbuze dacă pornesc muzică în timp ce conduc

11 feb. 2018,, 12:00   Societate
12250 0

Comportamentul unor şoferi de microbuze uneori lasă de dorit. Fie că vorbesc la telefon, fie că ascultă muzica preferată sau se delectează cu cîte o ţigară în timp ce conduc. Toate acestea îi nemulţumesc pe pasageri.

Deranjată de preferinţele muzicale ale mai multor şoferi de microbuze interurbane și de lipsa lor de reacție la observațiile din partea pasagerilor se arată şi Felicia Codreanu. Vizitatoarea portalului de ştiri Noi.md a hotărît să adreseze o întrebare legată de acest subiect, în speranţa că va găsi un răspuns pe potrivă.

„Eu aș vrea să aflu cît de justificată este ascultarea muzicii în microbuzele de rută interurbane. Or, la acest capitol e mare dezastru: fiecare șofer le impune pasagerilor gusturile sale, iar cei din urmă sînt nevoiți să accepte acest lucru, fapt ce îi afectează emoțional. Spuneți-ne, vă rog, ce se poate face în acest caz?”, ne-a scris cititoarea.

Pentru a găsi un răspuns clar şi a afla cum pot fi disciplinaţi şoferii de microbuze care îşi impun într-un anumit fel pasagerii să asculte în timpul călătoriei muzică, de multe ori deranjantă, l-am sunat pe vicedirectorul Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie din cadrul Primăriei Chişinău, Vitalie Butucel.

Acesta a spus că, pornind muzica, şoferii încalcă Regulamentul de transportare a călătorilor, iar pentru acest lucru riscă să fie traşi la răspundere.


„Orice şofer, prin ascultarea muzicii în mijlocul de transport pe care îl conduce, încalcă obligaţiunile sale de serviciu. În Hotărîrea Guvernului nr. 854, din 28.07.2006, cu privire la Regulamentul transporturilor auto de călători şi bagaje, este stipulat clar că şoferilor li se interzice să fumeze în salon, să folosească aparate audio şi video dacă pasagerii au obiecţii (capitolul II, punctul 15). Astfel, în momentul în care pasagerii văd aceste abateri, în primul rînd, îi pot face observație şoferului, iar dacă acesta nu se conformează, călătorii au dreptul să sesizeze fie compania la care este angajat şoferul, fie direct poliţia. În cazul în care va fi găsit vinovat, şoferului i se poate aplica sancţiune disciplinară, conform Codului muncii, de către compania la care lucrează sau pot fi sesizate organele de resort”, a declarat Vitalie Butucel, fiind solicitat telefonic de Noi.md.

Vă reamintim că, dacă aveți întrebări legate de anumite situații-problemă, ne puteți scrie pe adresa de email intreaba@noi.md, iar noi vom căuta răspunsuri la ele cerînd sfaturile specialiștilor în domeniul respectiv.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?