Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un studiu a arătat ce societate poate supraviețuit mai ușor lockdown-ul

17 sep. 2020,, 05:00   Ştiinţă şi IT
2666 1

Intervievînd în timpul pandemiei de coronavirus mai mult de 1000 de persoane care trăiesc în Austria, oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii singuri s-au descurcat mai bine în izolare, decît cei care au fost în relații nefericite. În cea mai bună poziție s-au aflat cuplurile fericite.


Experții au descoperit că persoanele aflate într-o relație nefericită sînt de trei ori mai predispuse să sufere de anxietate și depresie decît persoanele singure sau cuplurile fericite.


Rezultatele sondajului au confirmat că "în astfel de momente, alegerea unui partener ar trebui să fie foarte atent gîndită", spun oamenii de știință.
Un alt studiu din India a demonstrat că participanții căsătoriți au o probabilitate de 40% mai mică de a dezvolta anxietate în timpul izolării decît cei singuri.


Pentru a obține o perspectivă asupra impactului real al izolării asupra relațiilor, cercetătorii au creat un sondaj care a folosit o serie de instrumente psihologice comune. Pentru a evalua relațiile, ei au folosit o evaluare a calității căsătoriei și au efectuat, de asemenea, teste de stres, depresie, anxietate, bunăstare, calitatea somnului și calitatea vieții.

După sănătatea mintală, persoanele cu o calitate bună a relațiilor au obținut mai multe puncte decît cele cu o calitate rea sau persoanele care nu sînt în relație. Răspîndirea simptomelor depresive a crescut odată cu scăderea calității relațiilor — de la 13% care prezintă depresie pînă la 35%.
"Relațiile ca atare nu au fost legate de îmbunătățirea sănătății mintale, dar calitatea relațiilor s-a dovedit a fi destul de substanțială", notează autorii studiului. "În comparație cu lipsa relațiilor, calitatea bună a relațiilor a devenit un factor de protecție, în timp ce calitatea slabă a relațiilor a fost un factor de risc".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?