Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Studiu: Șuvoaiele după precipitații duc microplasticul în adîncurile oceanelor

27 mar. 2020,, 01:00   Ştiinţă şi IT
2226 0

Un studiu comun al universităților din Munchester și Utrecht a arătat că șuvoaiele după precipitații duc microplasticul în adîncurile oceanelor.

Acest lucru va permite să înțelegem modul în care particulele de plastic afectează organismele marine.

Studiul a constatat că cele mai mari șuvoaie de pe Pămînt pot transporta microplasticul la zeci de kilometri. Aceste date pot ajuta la prezicerea locației viitoarelor "puncte de acumulare" ale microplasticului. Aceasta, la rîndul său, poate arăta modul în care aceste particule mici afectează flora și fauna marină.
Cercetătorii au remarcat că mai mult de 10 milioane de tone de plastic sînt aruncate în oceane în fiecare an. Se crede că aproximativ 99% dintre aceștia se află în zonele de adîncime, acumulîndu-se adesea în canioane subacvatice. Noile cercetări au arătat în detaliu că microplasticul se poate deplasa și prin șuvoaiele după precipitații.
Distribuția diferitelor tipuri de plastic pe fundul mării este importantă, deoarece dimensiunea și tipul particulei de plastic determină modul în care toxinele se acumulează la suprafață. În plus, acum poate fi calculată probabilitatea în care animalele pot acumula particule de acest plastic și cum acest lucru le afectează organismul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?