Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tenis: Nadal va face pereche cu Federer la Laver Cup 2019

14 dec. 2018,, 21:00   Sport
2655 0

Spaniolul Rafael Nadal va face pereche cu "eternul" său rival, elveţianul Roger Federer, la cea de-a treia ediţie a competiţiei de tenis pe echipe Laver Cup, care va avea loc anul viitor la Geneva, informează Reuters.

Turneul respectiv, născut la iniţiativa lui Federer, opune o echipă compusă din jucători europeni unei selecţionatei a restului lumii. Nadal şi Federer au mai fost coechipieri şi la ediţia inaugurată, care a avut loc în 2017.

Căpitanul nejucător al echipei Europei, Bjorn Borg, a declarat că prezenţa celor două vedete ale circuitului ATP reprezintă un impuls pentru competiţia care va avea loc în luna septembrie.

"Pentru un căpitan, nu poate fi ceva mai bun decât să-i convoace pe Roger Federer şi Rafeal Nadal pentru Laver Cup de la Geneva. Reunirea celor doi mai jucători şi rivali într-o singură echipă reprezintă un lucru foarte incitant pentru sportul nostru şi ne oferă, totodată, cea mai bună şansă posibilă de a câştiga Laver Cup pentru al treilea an consecutiv", a precizat Borg într-un comunicat.

Federer şi Nadal, aflaţi pe primele două locuri în ierarhia all-time a jucătorilor cu cele mai multe victorii în turneele de Grand Slam, cu 20, respectiv 16 succese, au câştigat împreună meciul de dublu la ediţia 2017 a Laver Cup.


Campionul din Ţara Cantoanelor a declarat că este încântat de prezenţa lui Nadal la eveniment, alături de el, după ce spaniolul a lipsit, din cauza unei accidentări, de la ediţia care a avut loc la Chicago. "Ne-am distrat foarte mult la Praga (la ediţia din 2017 - n.red.) şi va fi ceva foarte special pentru mine să fac din nou pereche cu el, în Elveţia, pentru a încerca să ne apărăm titlul", a spus Federer.

Ediţia din 2019 a competiţiei Laver Cup va avea loc la Palexpo din Geneva, într-o sală cu o capacitate de 17.000 de locuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?