Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

O nouă victorie de răsunet a lui Serghei Uscov (FOTO)

26 apr. 2018,, 18:15   Sport
3020 0

Talentatul taekwondist din R. Moldova Serghei Uscov a cîştigat pe 25 aprilie curent Cupa Preşedintelui, competiţie clasificata G2, pentru regiunea europeană.

Turneul, aflat la a III-a ediţie, se desfăşoară în perioada 25-29 aprilie la Atena (Grecia).

Tînărul nostru de doar 18 ani, sub bagheta antrenorului Iurie Lesovoi, în calea spre podium a avut de înfruntat adversari redutabili, cu tradiţii puternice în taekwodo: Rusia, Turcia, Austria. El a evoluat în cîntarul de 58 kg (seniori), categorie în care au concurat 57 de competitori.

În faza semifinală, Serghei Uscov într-o luptă acerbă a trecut de rusul Valeri Şimanov. Dar tot greul îl aştepta înainte. Astfel, în finală atletul nostru s-a confruntat cu mult mai experimentatul reprezentant al Austriei, Safwan Khalil (31 de ani). În acest duel, sportivul moldovean a dat dovadă de măiestrie şi caracter, reuşind să se impună, la limită, într-o manieră de zile mari, cu 7-6.

Palmaresul acestui tînăr din Tiraspol, care de abia începînd din anul trecut a debutat la categoria de vîrstă seniori, este deja unul impresionant. Astfel, în 2017 el a cucerit „bronzul” la Campionatul European ce s-a desfăşuran în oraşul bulgar Sofia. Iar în acest an el s-a învrednicit de medalia de argint la Campionatul Open al Egiptului, de locul III în concursul pe echipe la Europene în categoriile olimpice de greutate şi a cîștigat Campionatul Open al Germaniei.


Aceste rezultate se înscriu perfect în şirul succeselor realizate de Federaţia de Taekwondo WT (versiunea olimpică) din R. Moldova pe parcursul ultimilor cîţva ani, de cînd la cîrma acestui for sportiv a venit Igor Iuzefovici. Este îmbucurător faptul că a devenit deja o tradiţie să avem parte de rezultate notabile, inclusiv pe plan internaţional, în acest domeniu al magnificului artelor marţiale, ce se numeşte taekwondo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?