Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Manchester City a scăpat de suspendare și poate juca în competițiile europene

14 iul. 2020,, 02:30   Sport
3218 0

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis, luni, să autorizeze în apel participarea echipei Manchester City la viitoarele ediţii ale cupelor europene de fotbal, după ce clubul englez fusese iniţial suspendat de UEFA pentru doi ani, transmite stirileprotv.ro.

La jumătatea lunii februarie, Uniunea europeană de fotbal a decis să o excludă pe Mancheser City din cupele continentale pentru următoarele două sezoane, aplicînd clubului englez şi o amendă de 30 milioane euro.

UEFA a reacţionat după dezvăluirile făcute în noiembrie 2018 de cotidianul german Der Spiegel, care a publicat mai multe documente şi emailuri care demonstrau că “Cetăţenii” ar fi încălcat regulile fair-play-ului financiar.

Reponsabilii lui Manchester City au făcut imediat apel la TAS împotriva deciziei Camerei de judecată a Comisiei de control financiar a cluburilor (ICFC), dictată pe 14 februarie.

ICFC i-a reproşat grupării engleze că s-a făcut vinovată de ″grave încălcări” ale regulilor FPF, ce interzice unui club angajat în cupele europene să cheltuie mai mult decît cîştigă şi să primească injecţii de capital din partea proprietarilor.


Clubul, aflat în proprietatea familiei regale din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), a fost sancţionat pentru ″subevaluarea veniturilor din contractele de sponsorizare intrate în buget în perioada 2012-2016″⁣.

Pierderile financiare pe care le-ar fi suferit Manchester City din cauza absenţei din cupele europene în următoarele două sezoane ar fi depăşit cu mult 100 de milioane de euro pe an, conform estimărilor.

“Manchester City nu şi-a mascat contractele de sponsorizare, însă nu a reuşit să coopereze cu UEFA”, a explicat TAS în decizia sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?