X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Luptătorul moldovean naturalizat a obținut biletul olimpic de acreditare

22 sep. 2019,, 13:14   Sport
2186 0

Luptătorul moldovean naturalizat de stil liber Gheorghii Rubaev (92 kg) s-a calificat sîmbătă, 21 septembrie, la Campionatul Mondial de la Nur-Sultan (Kazahstan) la Jocurile Olimpice de la Tokyo, relatează moldpres.

El a ratat obținerea medaliei de bronz în meciul disputat cu Alikhan Jhabrailov din Federația Rusă, cedînd cu scorul 2-3, dar locul cinci ocupat îi oferă dreptul să participe la Olimpiadă. Anterior, de același drept s-a învrednicit Anastasia Nichita (57 kg). ”Este un succes indiscutabil”, a declarat pentru mass-media președintele Federației Moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu.

Anatol Buruian (57 kg), Andrei Perpelița (65 kg), Mihail Sava (70 kg) au suferit înfrîngeri în faza inaugurală a campionatului. Un meci a cîștigat Alexandru Romanov (125 kg), două – Evgheni Nedealco (74 kg).

Astăzi vor lupta, în recalificări, pentru a intra în posesia medaliilor de bronz Mihai Eșanu (61 kg) și Nicolae Ceban (97 kg). Ei trebuie să obțină cîte două victorii pentru a intra în posesia lor.

Campionatul se va încheia astăzi. Primii şase clasaţi obţin dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020).


Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS, actualmente profesor la Liceul Internat Republican cu profil Sportiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?