Ibrahimovic susține că este victima rasismului în Suedia

Ibrahimovic susține că este victima rasismului în Suedia

Zlatan Ibrahimovic a afirmat, într-un interviu pentru televiziunea Canal +, că este victima rasismului înSuedia, ţara în care s-a născut în urmă cu 36 de ani, în familia unor imigranţi din fosta Iugoslavie, relatează presa internaţională.

Ibrahimovic (Manchester United) şi-a amintit primii său paşi în cariera de fotbalist: "Cînd am început la Malmo, nu eram acceptat ca toţi ceilalţi. De ce? Fiindcă mă chema Ibrahimovic. Nu Andersson, Svensson, toate aceste nume tipic suedeze".

Potrivit atacantului, această tendinţă continuă: "Ei (presa - n. r.) continuă să mă atace. Fiindcă nu acceptă că sînt Ibrahimovic. Dacă alt jucător ar comite greşelile pe care le fac eu, l-ar apăra. Cînd e vorba de mine, nu mă apără. Asta însă îmi convine, astea sînt lucrurile care m-au făcut mai puternic. Acum vorbesc de rasism. E vorba de rasism. Nu spun că e rasism pe faţă, ci unul ascuns (...) fiindcă nu mă cheamă Andersson sau Svensson. Dacă m-ar chema astfel, crede-mă, m-ar apăra chiar dacă...chiar dacă aş jefui o bancă.", a spus Zlatan.

Ibrahimovic a mai povestit despre adolescenţa sa, în care nu a mîncat întotdeauna pe săturate: "Avea 15 ani, trebuia să plătesc ca să particip la un turneu cu Malmo. Nu cîştigam însă bani. Tata mi-a dat banii pentru chirie ca să merg la acest turneu."

Atacantul suedez mai are contract pînă la finalul acestui sezon cu Manchester United, acolo unde joacă din iulie 2016.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load