X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Federația Moldovenească de Judo a omagiat laureații sezonului

18 dec. 2017,, 18:15   Sport
1676 0

Federația Moldovenească de Judo a omagiat, în week-end, laureații anului sportiv 2017.

Conform experților, locurile 1-2 au fost împărțite de Dorin Goțonoagă, campion european Under-23, și Eugen Matveicuc, campion mondial de cadeți, ambii la categoria de greutate pînă la 81 de kilograme. ”Voi face tot posibilul ca să obțin rezultate bune și în 2018”, a declarat la festivitatea de premiere Eugen Matveiciuc. ”Am muncit cu el de la grădiniță și pînă la devenirea lui maestru al judoului exact 10 ani”, a subliniat în alocuțiunea sa primul antrenor al tînărului performer Mihail Ciudin.

Top-10 alcătuit de federație are în descreștere următoarea configurație: locul 3 – Nicon Zaboroșciuc, 4 - Denis Vieru, 5 - Ion Nacu, 6 - Cornel Andrieș, 7 - Petru Pelivan, 8 - Norin Tatarescu, 9 - Adil Osmanov și 10 - Ilie Dorofeev. Toți laureații au fost decorați cu diplomă și au intrat în posesia unor prime care nu au fost făcute publice. Antrenorilor le-au fost înmînate, de asemenea, trofee și premii Bănești. ”Sper mult că împreună vom obține succese și mai frumoase anul viitor pe arena internațională”, a declarat președintele de onoare al federației, Veaceslav Manolachi. ”Obiectivul nostru comun este să obținem patru foi de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus președintele în exercițiu al federației Andrei Golban.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov. Nicolae Belocosov, Sergiu Toma.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?