Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

CM 2022: Unele delegaţii ar putea fi găzduite în afara Qatarului

13 noi. 2018,, 22:00   Sport
2458 0

Qatarul nu exclude ca anumite delegaţii să poată fi găzduite în străinătate, în timpul Cupei Mondiale de fotbal din 2022, a declarat Hassan Al-Thawadi, secretarul general al comitetului de organizare a competiţiei, citat de AFP.

Intervievat pe tema cazării unora dintre echipe în Iran, Al-Thawadi a dat asigurări că Qatarul a primit "numeroase propuneri de ţări pentru găzduirea echipelor", însă "nimic" nu s-a decis deocamdată.

"Aceasta face parte din planul nostru operaţional, însă, evident, acest lucru trebuie decis împreună cu FIFA şi este o discuţie pe care o vom avea mai aproape de data debutului turneului"', a adăugat oficialul qatarian, cu ocazia Forumului Păcii de la Paris, la care a fost invitat.

Micul emirat a asigurat tot timpul că poate găzdui cei aproape 1,5 milioane de fani aşteptaţi la CM 2022, chiar dacă s-a sugerat în mod regulat că nu dispute de cele 60.000 de camere de hotel cerute de FIFA.

Iranul s-a oferit, în cursul acestui an, să ajute Qatarul, propunînd găzduirea anumitor delegaţii pe insula Kish din Golful Persic.


Cupa Mondială din 2022, atribuită Qatarului, este prima organizată într-o ţară din Orientul Mijlociu, iar turneul final se va desfăşura într-o perioadă inedită, noiembrie-decembrie, pentru a se evita temperaturile extrem de ridicate din timpul verii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?