X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un prim eveniment sportiv din cadrul Anului lui Ștefan cel Mare, desfășurat la Criuleni (VIDEO)

25 feb. 2018,, 16:23   Sport
2989 1

Sîmbătă, 24 februarie, în oraşul Criuleni s-a desfășurat Turneul Republican de Lupta Naţională “VOIEVOD”, consacrat Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

La turneu au participat peste 200 de voievozi din 16 raioane ale ţării.

Înainte de startul competiţiei tinerii sportivi au depus flori la monumentul marelui voievod Ștefan cel Mare și Sfînt.

Potrivit preşedintelui Federaţiei “VOIEVOD”, Nicolae Pascaru, sportul educă în tînăra generația spiritul patriotic, dragostea şi devotamentul faţă de Patria şi poporul din care fac parte.

La deschiderea competiţiei au fost prezenți oaspeţii de onoare printre care și preşedintele raionului Criuleni Veaceslav Burlac și deputatul Grigore Novac.


Primii pe saltelele de luptă au ieșit cei mai mici și cei mai voinici, copiii şi cadeţii, fiind urmaţi de juniori şi seniori.

Antrenorul principal al Federației, Oleg Sclifos, susține că competiția de astăzi este un bun prilej pentru tinerii sportivi din raion să se afirme, iar echipele care vor avea cel mai mare număr de sportivi învingători, vor avea posibilitatea ulterior să participe la competiții internaționale printre care și Campionatul European Voievod 2018.

Competiţia de la Criuleni a durat aproape întreaga zi, la final cei mai buni sportivi au fost premiați cu medalii, diplome şi trofee.

Competiția face parte din suita de evenimente consacrate Anului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt și are drept scop promovarea unui mod sănătos de viață în rîndul tinerei generații.

Următoarea competiţie urmează să se desfășoare în raionul Căuşeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?