Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

REŢETA ZILEI: Scrob cu dovlecei şi brînză

21 oct. 2018,, 19:00   Societate
3471 1

Mod de preparare:

Dovleceii tineri se spală, se îndepărtează codiţa, se taie felii de 0,5 cm. Se trec prin faină amestecată cu sare şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Într-o tigaie unsă cu unt se pun dovleceii prăjiţi, se presară cu usturoi pisat, deasupra se toarnă smîntîna, se presară brînza şi mărarul, apoi se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor pentru 10 minute. Într-o cratiţă nu prea mare se toarnă ouăle şi frişca, se pune untul, sarea şi se fierbe pînă se obţine o masă semilichidă. Se pune în farfurii calde, de jur împrejur se pun rondele de dovlecei prăjiţi cu smîntînă, în centru - feliuţe de roşii. Toate se presară cu brînză şi verdeaţă, se garnisesc cu foi de salată verde.

Ingrediente:

• 8 ouă,
• 2/3 pahar frişca (lapte),
• 2 linguri unt,
• 2 linguri brînză nesărată dată prin răzătoare,
• 2 roşii,
• 2 dovlecei,
• 4 linguri smîntînă,
• 2 linguri de făină de grîu,
• 2 căţei de usturoi,
• sare,
• foi de salată verde,
• 1 linguriţă verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?