Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

REŢETA ZILEI: Porumb cu mere, prune uscate şi friganele

26 mar. 2020,, 18:30   Societate
3482 1

Mod de preparare:

Porumbul se fierbe împreună cu zeama din conserve 3-5 min, se scurge prin strecurătoare, se pune în oală, se fierbe puţin, apoi se adaugă untul, sarea, zahărul, prunele opărite, curăţate şi mărunţite, ceapă tăiată şi prăjită, pasta de roşii. Toate se amestecă şi se fierb încă puţin. Merele se curăţă de coajă şi seminţe, se taie felii, se prăjesc puţin cu unt.

Cînd se serveşte, porumbul se pune grămăjoară în centrul farfuriei, de jur împrejur se pun friganele şi feliile de mere, se garniseşte cu pătrunjel.

Prepararea friganelelor: Franzela se curăţă de coajă, miezul se taie felii, se moaie bine într-un amestec de ou, frişca şi zahăr şi se prăjesc în unt.


Ingrediente:

4 pahare porumb fiert sau conservat,

½ pahar de prune uscate,

2-3 mere,

1 ceapă,

2 linguri de pastă de roşii,

2 linguri unt,

1 lingură zahăr,

1 lin­gură de verdeaţă tocată,

sare.

Pentru friganele:

¼ franzelă albă,

1 ou,

1 lingură unt,

½ pahar lapte,

1 linguriţă zahăr.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?