X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

REŢETA ZILEI: Mule dulci în ceaun

2 mar. 2019,, 18:30   Societate
4688 0

Prepararea clătitelor:

Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahăr şi faină, adăugîndu-se treptat laptele şi albuşurile bătute, sare şi ulei. Amestecul se bate bine, se lasă să stea 20-30 minute. Într-o tigaie călită, unsă cu ulei se prăjesc pe ambele părţi clătitele subţiri. Se taie triunghiuri mici, se pune umplutura pe fiecare, apoi se înveleşte în formă de punguţă. Muli umplute se pun într-o oală mică de ceramică sau într-un ceaunel, se stropesc cu untul topit şi se dau la cuptor cu capac pentru 7-10 minute. Se servesc cu smîntînă.

Prepararea umpluturii: Stafidele se spală. Brînza se dă prin sită, se adaugă zahărul, stafidele zahăurul vanilat (opţional), se amestecă.

Ingrediente:


Pentru clătite:

1 pahar făină de grîu,

2 ½ pahare lapte,

3 ouă,

3 linguri zahăr,

3 linguri ulei.

Pentru umplutură:

½ kg brînză de vaci,

½ pahar stafide,

5 linguri zahăr,

2 g vanilină.

Separat: 1/5 pahar de unt topit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?