Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Patru cazuri de corupere denunțate de INP (VIDEO)

16 feb. 2018,, 13:11   Societate
3293 0

Pe parcursul ultimelor zile, de către angajații Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, au fost documentate patru cazuri de corupere activă exercitată asupra angajaților Inspectoratului Național de Patrulare.

Astfel, un caz de corupere activă a fost înregistrat în or. Orhei, unde, pentru a nu întocmi procesul-verbal cu privire la contravenție pentru încălcarea limitei de viteze, un cetăţean a oferit agenţilor de patrulare 400 de lei.

În raionul Hîncești, un locuitor al satului Leușeni și altul din Lăpușna, au încercat să corupă oamenii legii, oferindu-le 100 și respectiv 400 de lei, pentru a nu întocmi procese-verbal cu privire la contravenție pentru încălcarea limitei de viteză.

Pentru acţiuni similare, a fost documentat şi un bărbat originar din mun. Bălţi, care a transmis angajaților INP mijloacelor băneşti în sumă de 300 de lei, pentru ca aceștia să nu întreprindă măsurile ce intră în obligațiunile lor de serviciu.

În rezultatul denunțurilor făcute de către polițiști, ofițerii SPIA al MAI, în comun cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare al IGP, au întreprins toate acţiunile de rigoare, operativ-investigative şi de urmărire penală, pentru a reține în flagrant delict peroanele vizate.


Pe numele suspecţilor au fost pornite cauze penale, conform indicilor infracţiunii prevăzute de art. 325 alin. (1) Cod Penal (corupere activă), iar în cazul în care vina acestora va fi dovedită în instanţa de judecată, ei riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani cu amendă în mărime de la 100000 la 200000 de lei.

Reiterăm priorităţile de perspectivă ale SPIA în activitatea anticorupţie constituie: continuarea colaborării cu societatea, diminuarea efectelor corupţiei asupra sectorului privat; sporirea credibilităţii societăţii faţă de poliţie şi încurajarea populaţiei privind colaborarea cu organele poliţiei; asigurarea transparenţei şi informarea populaţiei despre activitatea a poliţiei; instituirea unor garanţii eficiente reale pentru persoanele, ce cooperează cu autorităţile statului în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?