X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova este o țară deosebită pentru dezvoltarea turismului

16 dec. 2018,, 02:33   Societate
6692 1

Moldova este o țară interesantă și deosebită pentru dezvoltarea turismului și în acest sens ea posedă un bun potențial.

Afirmația aparține secretarului general al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), Taleb Riffai, și a fost rostită la întrevederea de astăzi cu prim-ministrul Pavel Filip, relatează NOI.md.

Dialogul a avut loc în contextul desfăşurării în premieră, în Republica Moldova, în perioada 5-7 iunie 2017, a Reuniunii Comisiei Organizaţiei Internaţionale a Turismului de pe lîngă ONU pentru Europa.

Cu acest prilej, premierul i-a mulțumit secretarului general al OMT pentru oportunitatea de a organiza acest eveniment la Chișinău, subliniind că Executivul are în vizor perspectiva transformării turismului într-un motor al creșterii economice. „Contez mult pe această ramură, inclusiv pe turismul intern. Există potențial nevalorificat și lucrăm pentru elaborarea politicilor în așa mod, încît să avem o dezvoltare a sectorului. Vrem să creăm reguli clare și avem periodic întîlniri cu agenții economici din domeniu pentru a identifica problemele cu care se confruntă”, a menționat Pavel Filip.

Secretarul General al OMT, Taleb Riffai, a relevat importanța turismului la nivel global, în prezent sectorul asigurînd circa 10% din PIB-ul mondial, și a amintit că trăim, de fapt, în era turismului și a călătoriilor.


În această ordine de idei, Taleb Riffai a salutat toate măsurile întreprinse de executivul de la Chișinău și a menționat că pentru dezvoltarea sectorului este importantă o conlucrare eficientă între toate autoritățile de profil sau care au tangențe cu acest domeniu. „Pe lîngă impactul pozitiv asupra creșterii economice, dezvoltarea turismului presupune și importante realizări în domeniul social, cum ar fi deschiderea de noi locuri de muncă. Moldova este o țară interesantă și deosebită, iar accentul trebuie pus pe mesajul care este transmis potențialilor turiști. Or, nu este important ceea ce avem, dar ceea ce facem cu ceea ce avem”, a menționat secretarul general al OMT.

Părțile au discutat și despre necesitatea de a perfecționa elaborarea statisticilor în domeniu, situația reală privind numărul de turiști străini fiind, foarte probabil, mult mai bună decît cea reflectată azi statistic. Potrivit datelor oficiale, în anul 2016 numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetățenii străini, la intrarea în Republica Moldova, a totalizat 3,4 milioane, în creștere cu circa 20% față de anul 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?