Femeia care stă la cîrma ”celei mai artistice” școli din Chișinău (VIDEO)

Femeia care stă la cîrma ”celei mai artistice” școli din Chișinău (VIDEO)

Niciodată nu și-ar fi imaginat că viața îi va fi legată de muzică, deși cele mai frumoase seri petrecute în sînul familiei erau cele în care ea cînta la pian, iar mămica o susținea cîntînd cu vocea.

Este vorba despre Irina Bogataia, directoarea Școlii de Arte „Alexei Stîrcea” din Chișinău. Originară din satul Milești, Raionul Nisporeni, ea este femeia care cunoaște tainele artei care poate transforma un om simplu într-un idol.   

Cele mai frumoase amintiri din copilărie îi sînt legate de orașul Nisporeni, iar de mic copil a rămas fascinată de lumea artelor.

 

Părinții au fost și vor rămîne pentru ea oamenii exemplu, de la care a învățat bunătatea și altruismul. Tot ei au fost cei care, indiferent de deciziile luate de ea, i-au fost mereu alături.

Din 1989 a activat ca profesoară de pian la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”. În 2000 a început să activeze prin cumul și în cadrul Școlii de Arte „Alexei Stîrcea”.

Aici a îndrăgit fiecare copil pe care îl instruia și a contribuit, cu toată dăruirea, la formarea lui ca profesionist.

Astăzi se mîndrește cu elevii săi, indiferent de reușitele obținute de ei de-a lungul timpului.  

În interviul oferit de Irina Bogataia portalului de știri NOI.md, aveți posibilitatea să o descoperiți pe femeia datorită căreia Școala de Arte „Alexei Stîrcea” se numără printre cele mai prestigioase instituții de profil din republică.

 

 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load