Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Directorul unei instituţii publice a semnat un contract de consultaţă cu el însuşi. Ce riscă

7 sep. 2020,, 10:30   Societate
3632 0

Directorul Institutului de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor a semnat un contract de achiziţionare a serviciilor generale de consultanţă în management, unde tot el figura în calitate de prestator de servicii.

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) spune că funcţionarul a încalcat, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese, transmite tvrmoldova.md.

Potrivit autorităţii, dacă actul de constatare va rămîne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza organul ierarhic superior pentru a iniţia procedura de încetare a raporturilor de muncă a directorului.

Totodată, Autoritatea a identificat mai multe încălcări admise de autorităţile locale. De exemplu, în anul 2018, primarul satului Lalova din raionul Rezina ar fi semnat/încheiat un proces verbal fără număr al Comisiei de licitaţie şi un contract de arendă a terenurilor cu o gospodărie ţărănească a soţiei. Un alt contract de arendă a terenurilor a fost semnat/încheiat cu o altă gospodărie ţărănească ce aparţine nepoatei acestuia.

Alţi trei consilieri locali au deţinut, în acelaşi timp, mai multe funcţii. Mai exact:


- un consilier în Consiliul comunal Pruteni din raionul Făleşti a deţinut simultan mandatul de consilier comunal şi funcţia de paznic în cadrul Primăriei din localitate;

- un consilier în Consiliul sătesc Fundurii Vechi din raionul Glodeni a exercitat simultan şi o altă funcţie în cadrul Primăriei din Fundenii Vechi ce viza activitatea de tineret şi sport;

- un consilier în Consiliul comunal Bobeica din raionul Hînceşti a deţinut concomitent cu mandatul de consilier şi funcţia de director al Institutului de educaţie timpurie din comună.

- Dacă actele de constatare emise în privinţa celor patru aleşi locali vor rămîne definitive, aceştia ar putea fi decăzuţi din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, cu excepţia funcţiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării sau destituirii din funcţia publică ori de demnitate publică respectivă sau din data încetării de drept a mandatului său.

Totodată, aleşii locali vizaţi ar putea fi incluşi în Registrul interdicţiilor, gestionat de ANI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?