Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cum să nu vă infectați cu COVID-19

6 iul. 2020,, 20:30   Societate
4026 0

În Japonia a marcat un nivel scăzut de mortalitate de COVID-19, în ciuda factorilor de risc existenți și lipsa unui regim dur de carantină, și acest lucru se datorează în bună-credință în îndeplinirea de către locuitorii Țării soarelui răsare a recomandărilor autorităților.

Despre aceasta scrie Rusă serviciul BBC News, menționînd că statistica mortalității scăzute de COVID-19 în Japonia, a generat deja o mulțime de explicații - de la obiceiurile speciale ale japonezilor, pînă la imunitatea supranaturală a locuitorii aceastei țări, transmite Noi.md.

În prima jumătate a anului 2020, au fost înregistrate chiar mai puține decese în Japonia decât în mod normal înregistrate în medie în această perioadă a anului. Și asta în ciuda faptului că, în aprilie, autoritățile japoneze au declarat că au fost cu o mie de decesele mai multe decât de obicei - poate anume din cauza COVID-19.

Potrivit vicepremierului Taro Aso, totul constă în "calitățile excepționale" ale japonezilor. Într-o declarație care a provocat multe nemulțumiri drastice, Aso a spus că liderii altor țări l-au întrebat care este motivul succesului Japoniei.

"Le-am spus:"în oamenii din țara voastră și a noastră au mindo-urile diferite". Aici au deschis gura și au tăcut", a declarat vicepremierul. Dacă e să traducem mot a mot, atunci "mindo" înseamnă "calitatea omului", deși adesea termenul se traduce ca "nivelul cultural".


Poate că aici un rol important joacă și faptul că japonezii se țin în mod natural mai departe unul de altul, se îmbrățișează și se sărută mai puțin, dar aceasta nu este explicația principală.

Profesorul de la Universitatea din Tokyo, Tatsuiko Kodama, care se ocupă de modul în care pacienții japonezi reacționează la noul coronavirus, consideră că Japonia s-a confruntat deja cu covid. Nu cu COVID-19, ci cu un coronavirus foarte asemănător, care a lăsat o urmă în imunitatea populației.

Japonezii au început să poarte măști cu mai mult de 100 de ani în urmă, în timpul epidemiei de gripă spaniolă, care a început în 1919 și, de fapt, ei nu le-au mai scos. Pentru că în Japonia se obișnuiește că, dacă o persoană are tuse sau rinoree, atunci acesta poartă mască pentru a-i proteja pe alții.

Însă profesorul Kenji Shibuya consideră că din experiența Tokyo se pot trage aceleași învățăminte ca și în cazul altor țări: "Pentru mine aici a fost acționarea la timp".

Prim-ministrul Shinzo Abe a dispus introducerea unei stări de urgență pe 7 aprilie, rugînd oamenii să stea acasă cît mai mult posibil.

"Dacă măsura ar fi fost amînată, atunci ne-am fi putut confrunta cu aceeași situație ca în New York și Londra. Dar așa mortalitatea în Japonia este scăzută

În Japonia pur și simplu a fost importantă intreruperea lanțul de transmitere a infecției. Aici autoritățile pot fi siguri că oamenii vor asculta recomandările. Nu li s-a interzis să iasă, dar au fost rugați să stea acasă și ei au stat.

Guvernul japonez a rugat cetățenii săi să fie atenți, să evite locurile aglomerate, să poarte măști și să-și spele mîinile și, în cea mai mare parte, ei au făcut exact acest lucru. Nimic special.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?