X 
Transnistria stiri: 1396
Eurovision stiri: 502

Zotea cere explicații de la Candu privind tăierea arborilor din spatele Parlamentului

22 feb. 2018,, 11:09   Politică
4735 2

Deputata liberală Alina Zotea s-a arătat indignată de faptul că arborii din spatele clădirii Parlamentului au fost tăiați peste noapte, din motive neclare, notează Noi.md.

Potrivit ei, copacii ar fi fost defrișați pentru a le asigura deputaților spațiu de parcare.

„Vreau să atenționez despre tăierile barbare ale arborilor din spatele Parlamentului. Cu ochiul liber se vede că acești copaci erau verzi și sănătoși. Nu a existat niciun temei legal și nici necesitatea de a fi tăiați. Spuneți-mi, domnule Candu, oare comoditatea de a parca în spatele Parlamentului este mai importantă decît acești copaci?”, a întrebat Zotea.

În replică, spicherul Andrian Candu a declarat că unii copaci erau uscați, iar alții vor fi replantați în fața clădirii Parlamentului. Totodată, el i-a sugerat Alinei Zotea să afle mai multe despre defrișarea arborilor din capitală de la colegii săi liberali din Consiliul municipal.

„Luînd în considerare că PL a deținut funcția de primar al Chișinăului, dvs., probabil, aveți posibilitatea să faceți demersurile necesare la întreprinderea „Spații Verzi”. Dacă nu știți, întrebați-vă colegii din PL”, a punctat Candu.


Vădit iritat de comentariul deputatei, spicherul i-a sugerat să fie mai disciplinată la ședințele plenare. „În general, doamnă Zotea, există Regulamentul Parlamentului, care presupune o anumită disciplină în sala plenului”, a adăugat el.

În discuție a intervenit liderul PL, Mihai Ghimpu, care i-a invitat pe deputați să iasă afară pentru a se convinge de faptul că arborii defrișați nu erau uscați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?