Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Votat! Comisia Electorală Centrală are trei membri noi

16 iul. 2019,, 15:41   Politică
2646 0

Majoritatea parlamentară a aprobat astăzi numirea a trei candidați propuși de PAS, PSRM și platforma DA în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale, notează Noi.md.

Hotărîrea de numire în funcție a fost apărobată cu voturile a 54 de deputați.

Astfel, noii membri ai CEC au devenit avocatul Dumitru Pavel, propus de platforma DA, Dorin Cimil – doctor în drept, propus de PAS, și Maxim Lebedinschi - consilierul președintelui în domeniul juridic, propus de PSRM.

Noii membri au fost îndemnați de majoritatea parlamentară să-și exercite atribuțiile în interesele societății și să înlăture abuzurile grave depistate în procesul electoral. Aceștia au depus jurămîntul în plenul Parlamentului, așa cum prevede legea.

„Sperăm că veți aduce schimbări adevărate în activitatea cestei instituții nu de formă, dar și de conținut. Sperăm că veți veni cu propuneri și mecanisme foarte clare, cu modificarea Codului electoral ca să înlăturăm votul multiplu, de care s-au folosit fostele guvernări. Să faceți tot posibilul ca să dispară aceste liste de alegători cu suflete moarte”, a declarat deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.


Posturile de membru CEC au devenit vacante după ce Iurie Ciocan, Alina Russu și Rodica Cibotaru și-au dat demisia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?