Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Voronin, despre numirea lui Artur Reșetnicov în funcția de judecător la Curtea Constituțională

13 dec. 2018,, 16:41   Politică
9107 4

Numirea lui Artur Reșetnicov la funcția de Judecător la Curtea Constituțională ar fi mișcare de șah pentru viitoarele alegeri parlamentare din 24 februarie 2019, pentru ca Partidul Democrat să fie justificat orice ar face.

Cel puțin asta spune președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voroni. Contactat telefonic, fostul lider a lui Artur Reșetnicov, a declarat că acesta ar fi fost înaintat în funcție de către vicepreședintele PD, Vladimir Ciubotari, care ar avea relații bune cu Reșetnicov.

Reporter: Cum comentați numirea lui Artur Reșetnicov în funcția de judecător la Curtea Constituțională?

„De fapt la această întrebare poate să vă răspunde un oarecare Vladimir Cibotari (n.r. vicepreședintele PD). El poate să vă răspundă că cum spun romînii „c его подачи” (trad. La solicitarea sa) candidatura acestui șoricel, Jerry, cum îl numeam noi în partid. Ei acum ce fac, și cu Gurin și cu acest Reșetnicov? Ei au completat Curtea Constituțională pentru ca ce nu s-ar întîmpla la următoarele alegeri parlamentare, să fie justificați, să fie legalizate aceste alegeri, necăutînd ce pregătesc ei pînă la alegeri, aceste modifică, schimbări, falsificări. Necăutînd la aceea că o să fie cumpărați și candidații și alegătorii, necătînd la ceea cîte falsificări o să fie pînă la alegeri și în ziua alegerilor, [...] adică ei au deschis toate semafoarele, le-au ridicat pentru ce doresc ei numai ca, Doamne ferește, ei să fie în minoritate, acești democrați și acești socialiști la viitoarele alegeri. Altfel, rup cuiul”, a declarat Vladimir Voronin pentru UNIMEDIA.

Ieri, deputatul din Partidul Democrat, Artur Reșetnicov a fost numit judecător la Curtea Constituțională, în cadrul ședinței Guvernului.


Artur Reșetnicov a deținut funcția de șef al Serviciului de Informație și Securitate al R. Moldova în timpul guvernării comuniste

Reșetnicov face parte din cei 14 deputați comuniști care au trecut la Partidul Democrat, la sfîrșitul anului 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?