Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Vlah solicită sprijinul OSCE în dialogul dintre Comrat și Chișinău

23 feb. 2018,, 16:31   Politică
4140 3

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, speră că OSCE va susține în continuare dialogul dintre Comrat și Chișinău în ceea ce privește delimitarea competențelor între autoritățile centrale și autoritățile din Găgăuzia.

Ea a menționat acest fapt în timpul unei întîlniri cu consilierul reprezentantului special al președintelui OSCE, Alfredo Conte, care a vizitat autonomia găgăuză și s-a întîlnit la Comrat cu bașcanul găgăuz, Irina Vlah, relatează Noi.md.

Componența delegației care a vizitat Găgăuzia i-a inclus și pe șeful misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, și pe ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti.

Serviciul de presă al bașcanului informează că, în cadrul întrevederii, părțile au discutat despre o gamă largă de probleme legate de statutul și competențele Găgăuziei. Vlah a subliniat faptul că, în ultimii ani, problemele din regiune sînt discutate în mod activ cu suportul organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova.

Bașcanul a menționat că, cu sprijinul OSCE, a fost lansat un grup de lucru comun între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Populară a Găgăuziei. Rezultatul activității acestui grup a fost studierea experienței internaționale a funcționării autonome și dezvoltarea unui pachet de inițiative legislative care vizează repartizarea competențelor între autoritățile centrale și autoritățile autonomiei găgăuze.


Bașcanul a afirmat în cadrul reuniunii că inițiativele legislative dezvoltate nu au găsit sprijin din partea majorității parlamentare. Irina Vlah și-a exprimat speranța că OSCE va susține în continuare dialogul dintre Comrat și Chișinău.

La rîndul său, Alfredo Conte a salutat vestea că în 2015 a fost creat un grup de lucru care elaborează modificări în legislația Republicii Moldova, necesare pentru a recunoaște statutul juridic special al Găgăuziei din 1994 și pentru a asigura funcționarea deplină a autonomiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?