Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Va participa sau nu Filip la ședința Consiliului Suprem de Securitate

2 feb. 2018,, 09:40   Politică
3732 10

Șeful statului, Igor Dodon, a anunțat în această săptămînă că va convoca în scurt timp ședința Consiliului Suprem de Securitate, pentru a examina declarațiile unioniste semnate de mai mulți aleși locali, notează NOI.md.

Întrebat dacă va merge la ședința CSS, premierul Pavel Filip a răspuns afirmativ. Demnitarul a precizat că într-adevăr sînt mai multe chestiuni ce trebuie examinate, fără a se referi însă la propaganda unionistă răspîndită în țară. În opinia lui, una dintre problemele care trezește îngrijorări este intensificarea aplicațiilor militare din stînga Nistrului.

„A fost o solicitare din partea secretariatului CSS, am dat și un răspuns, pentru că se punea întrebarea ce să discutăm. Am venit cu niște subiecte suplimentare, inclusiv problema staționării trupelor militare străine pe teritoriul țării. O altă problemă care mă deranjează foarte mult sînt aplicațiile militare care s-au intensificat în stînga Nistrului. Ele se produc de comun acord cu armata rusă și cea așa-numită transnistreană. Eu voi merge la CSS, pentru că sînt membru al acestui consiliu și prefer să nu absentez de la nicio ședință”, a explicat Filip în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Totodată, premierul a subliniat că participarea ministrului Apărării, Eugen Sturza, la această ședință, în ciuda nemulțumirii președintelui Dodon, nu se discută.

„Ministrul Apărării este o figură cheie atunci cînd vorbim de securitatea statului. Sînt sigur că va fi și ministrul Apărării. CSS trebuie să corespundă rigorilor și nu poate fi altfel pentru că cuiva nu-i palce o persoană sau alta. Această persoană a fost numită în funcția de ministru și este responsabilă de forțele armate al Republicii Moldova. Este o legătură directă”, a conchis Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?