Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Usatîi, nedumerit de declarațiile Maiei Sandu

18 iun. 2019,, 12:40   Politică
5270 0

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, spune că a decis să se întoarcă Moldova, în ciuda recomandărilor avocaților săi de a nu reveni, întrucît riscurile erau mari.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, politicianul a mai declarat că a analizat toate scenariile posibile și s-a asigurat că materialele dosarului său vor ajunge unde trebuie în cazul în care va fi reținut.

„Eu m-am pregătit, la frontiera cu România au rămas anumite documente și am fost la legătură cîteva persoane, colaboratori structurilor de forță a UE care în cazul reținerii trebuiau să intervină”, a relatat Usatîi.

Politicianul spune că s-a arătat nedumerit de declarațiile Maiei Sandu, precum că anularea mandatului de arest pe numele său este o decizie îndoielnică.

„M-a afectat poziția Mai Sandu, care a pus la îndoială că dosarul a fost politic. Ce înseamnă dacă a fost politic? Cu un an în urmă Interpol m-a recunoscut ca persoană persecutată politic. Aceasta este poziția Interpolului, o organizație din care fac parte specialiști din toate țările lumii, un an au studiat dosarul meu. A fost luată decizia de a anula darea în urmărire intențională, iar Maia Sandu pune la îndoială decizia Interpolului”, a explicat liderul Partidului Nostru.


Pe 16 iunie, Renato Usatîi, a fost reținut de ofițerii PCCOCS la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. După ce a fost dus la Procuratură, mandatul de arestare pentru 30 de zile i-a fost anulat, iar Usatîi a fost eliberat.

Potrivit informaţiei deţinute de redacţia www.noi.md, Renato Usatîi urma să revină săptămîna trecută indiferent dacă Plahotniuc este sau nu este la putere și face parte din planul lui Plahotniuc, care este binevenit pentru toate ocaziile. Stresat din cauza urmăririlor penale în mai multe țări, Renato a decis să mai lucreze pentru Plahotniuc în schimbul libertății și a posibilității de a locui în Patrie.

În cazul în care guvernul lui Filip ar fi rămas la putere, Usatîi, folosind tot felul de materiale compromițătoare împotriva lui Dodon, oferite de PDM, avea sarcina să submineze pozițiile PSRM și să-i răpească acestei formaţiuni o parte substanțială din voturile electoratului.

Plahotniuc nu mai este la putere și nu mai este în țară, totuşi Renato Usatii s-a întors. Toate par a indica asupra faptului că planul Plahotniuc-Usatii, într-o formă puțin modificată, a rămas în vigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?