X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Urechean a vorbit cum a fost creată sub presiune Alianța proeuropeană

17 feb. 2020,, 11:15   Politică
5106 2

Fostul lider al Partidului "Moldova Noastră", fostul primar general al Chișinăului, Serafim Urechean, a povestit pentru prima dată cum sub presiune a fost creată Alianța proeuropeană în Moldova.

"Liderii celor cinci partide, cu excepția mea, care au creat Alianța ”Pentru Moldova Europeană”, au mers la Cracovia. Au fost prelucrați acolo, li s-au promis multe lucruri bune. Dar rezultatul s-a dovedit a fi deplorabil, s-au împrăștiat care încotro", a menționat Serafim Urechean, vorbind în cadrul emisiunii "Glavnoe" cu Nina Dimoglo la TVC-21, informează enews.md.

Serafima Urechean a fost rugat să-și amintească cariera politică, cînd Alianța "Moldova Noastra" a făcut coaliție cu PLDM și PDM și s-a unit împotriva lui Voronin și a Partidului Comuniștilor.

""Moldova Noastră" a fost un partid centrist pe o platformă social-liberală. Și atunci s-au unit, dar numai o parte și sub presiune. Liderii acestor cinci partide, care au creat Alianța "Pentru Moldova Europeană", au plecat la Cracovia. În locul meu acolo a plecat adjunctul meu Balan. Atunci li s-a spus că trebuie de ales pe Urechean conducător al blocului și veți avea 34%. Dacă nu, va fi 9%. Despre aceasta vorbesc pentru prima dată la televiziune", a spus Serafim Urechean.

El își amintește cu tristețe că, după alegeri, el a fost foarte dezamăgit. Potrivit lui Urechean, cel mai apropiat coleg al său, Serebrian, a jurat credință cu sînge, iar apoi a fost primul care a fugit la Iurie Roșca pentru a-l alege președinte pe Voronin. "Și restul au fugit care încotro. Au distrus și Alianța și blocul nostru "Moldova Noastră"", a menționat Serafim Urechean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?