X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un membru PD, exclus din partid, iar altul – avertizat

27 feb. 2018,, 12:18   Politică
5636 10

Deputatul democrat Corneliu Dudnic a fost avertizat de către conducerea formațiunii, după ce a făcut recent declarații care instigă la ură, informează Noi.md.

Subiectul a fost discutat la ședința de astăzi a democraților, după ce Corneliu Dudnic a declarat că, în cazul în care Republica Moldova se va uni cu România, el va fi primul care va lua arma în mîini. Liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, a condamnat această afirmație a deputatului.

„PD nu obișnuiește să cenzureze declarațiile, opiniile pro sau contra la un subiect, fiecare are dreptul la opinie personală. Totodată, PD nu acceptă instigarea la violență, declarații care implică și ipotetic folosirea forței sau a armei. De aceea, în ședința de astăzi, Corneliu Dudnic a fost avertizat. PD nu acceptă astfel de declarații virulente și a fost preîntîmpinat să evite pe viitor astfel de abordări”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Totodată, conducerea PD a decis să dispună excluderea consilierul local Iurie Groza din partid, implicat recent într-un accident rutier soldat cu moartea unui copil. Plahotniuc a declarat că partidul condamnă cu fermitate comportamentul lui Groza atît dinaintea accidentului, cînd a urcat în stare de ebrietate la volan, cît și după accident, cînd a fugit de la fața locului.

„Nu vom tolera un astfel de comportament iresponsabil și laș. Am solicitat Biroului teritorial Briceni să inițieze procedurile pentru a-l exclude pe Groza din rîndul PD. Instituțiile de forță trebuie să-și facă ancheta pînă la capăt, pentru a lua o decizie corectă”, a declarat Plahotniuc.


Menționăm că un copil în vîrstă de șapte ani a fost accidentat mortal, în apropiere de satul Corjeuți, raionul Briceni, pe 26 februarie curent, de către consilierul PD Iurie Groza. El a fost reținut pentru 72 de ore, pe acest caz fiind intentat un dosar penal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?