Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Turul II la alegerile parlamentare: Poziția CEC

19 iun. 2018,, 18:51   Politică
4142 0

Comisia Electorală Centrală s-a expus asupra proiectului de lege pentru modificarea Codului Electoral, parvenit din partea Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului.

Proiectul reglementează organizarea alegerilor parlamentare în circumscripții uninominale în două tururi de scrutin și posibilitatea cetățenilor de a candida în calitate de candidați independenți la funcția de deputat pentru circumscripția națională. Examinînd proiectul de lege, CEC a relevat că propunerile conținute în proiect constituie chestiuni de oportunitate politică și doar legislativul poate decide asupra lor, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al autorității electorale centrale.

În aceeași ședință, CEC a solicitat Serviciului Fiscal de Stat să verifice proveniența contribuțiilor financiare virate concurenților electorali: Partidul Politic „Șor”, Partidul Unității Naționale și Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, ce depășesc suma de 75 de mii lei.

Partidul Ruso-Slavean din Moldova și Partidul „Democrația Acasă” au fost avertizate pentru neprezentarea raportului financiar din campania electorală, la situația din 18 mai. În cazul Partidului „Democrația Acasă”, care este la a doua abatere de acest fel, Comisia Electorală Centrală a dispus lipsirea de alocații de la bugetul de stat pentru o perioadă de șase luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?