X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Transnistria la APCE: pentru prima dată în 15 ani

10 ian. 2018,, 09:09   Politică
4736 6

Reprezentanții Transnistriei vor participa la reuniunea Subcomisiei speciale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) privind conflictele dintre statele membre ale Consiliului Europei.

După cum relatează Agenția IA REGNUM, citată de NOI.md, anunțul a fost făcut pe 9 ianuarie, în cadrul ședinței Prezidiumului Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN de către președintele acestuia, Alexandr Șcerba.

„Pe exemplul relației dintre Moldova și Transnistria va fi examinată problema conflictelor «înghețate» existente pe continentul european. Aceasta este pentru prima dată în ultimii 15 ani cînd un organism colegial autoritar include problema transnistreană pe agenda oficială a întîlnirii”, a spus spicherul transnistrean.

Invitații personale la întîlnire au primit ministrul de externe al RMN, Vitali Ignatiev, și președintele Sovietului Suprem, Alexandr Șcerba. Aceștia vor acționa ca o parte egală care reprezintă interesele locuitorilor Transnistriei.

Reprezentanții republicii autoproclamate pregătesc acum un raport privind situația din procesul de negocieri și din RMN în ansamblu.


„Vom putea prezenta o imagine obiectivă a relațiilor noastre cu Republica Moldova. Există speranțe că aceasta va fi percepută imparțial de către parlamentarii din țările europene. Doar Uniunea Europeană ține cont de specificul și particularitățile noastre în organizarea comerțului fără taxe vamale a entităților economice transnistrene care exportă produse pe continentul european”, a spus Șcerba.

El a adăugat că reprezentanții ambasadelor diferitor țări europene au un interes deosebit față de poziția Transnistriei și situația din jurul republicii.

„În cadrul acestui tip de dialog, avem ocazia să transmitem direct comunității internaționale, fără intermediari, informații veridice despre noi. Sper că, în funcție de rezultatele discuțiilor viitoare, vom avea aceleași concluzii pozitive”, a concluzionat Alexandr Șcerba.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?