X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Tănase: Teritoriile transnistrene trebuie aduse aproape de Moldova, și nu invers

19 feb. 2018,, 16:41   Politică
5253 5

Teritoriile ocupate din stînga Nistrului trebuie aduse aproape de Republica Moldova, și nu invers.

Declarația aparține Ministrului Justiției, Alexandru Tănase și a fost făcute în cadrul conferinței internaționale privind executarea deciziilor CtEDO în cauzele din regiunea transnistreană.

”Apropierea dintre oamenii de pe cele două maluri, trebuie să aibă ca fundament respectul pentru drepturile omului, urmate de ample politici de decriminalizare și democratizare a regiunii”, a menționat Tănase.

Potrivit lui „jurisprudența Curții Europene în cauzele transnistrene ne demonstrează cît se poate de clar faptul că reglementarea crizei transnistrene nu poate avea loc cu ignorarea a trei obiective fundamentale: libertate, drepturile omului și democrație. Este o datorie morală pe care o purtăm față de generațiile viitoare, dar și față de eroii care și-au sacrificat viețile pentru libertatea acestei țări”.

Evenimentul a pus în lumină mai multe subiecte referitor la neexecutarea deciziilor Curții, încălcarea drepturilor omului în regiune și lipsa unor mecanisme de monitorizare a acestora.


Conferința a fost organizată de Asociația Promo-LEX în colaborare cu Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Biroul politici de reintegrare, prin susținerea financiară acordată de National Endowment for Democracy și Fundația pentru o Societate Deschisă din Budapesta. La eveniment au participat oficiali ai Consiliului Europei, reprezentanți ai corpului diplomatic dar și ai autorităților statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?