X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Talmaci, despre ce îi așteaptă pe viitorii consilieri și primar al Capitalei

21 oct. 2019,, 20:20   Politică
2796 1

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Adrian Talmaci, a declarat că viitorul edil este așteptat, biroul fiind „pregătit demult”. El a enumerat primele două probleme care necesită soluționări: reabilitarea rețelelor inginerești și a străzilor.

Întrebat, după ședința săptămînală a serviciilor Primăriei, ce crede despre rezultatele alegerilor locale din 20 octombrie, Talmaci a menționat că „aceasta este voința poporului, a alegătorilor, a cetățenilor municipiului Chișinău și cred că este una corectă”, evitînd să anunțe pe cine dintre candidați sprijină, scrie ZdG.

Totodată, acesta a precizat că în termen de 10 zile instanța de judecată urmează să valideze mandatele consilierilor municipali și „sper că în următorii patru ani dînșii vor schimba puțin situația în Chișinău”.

Potrivit lui Talmaci, viitorilor consilieri le rămîn pentru examinare circa 2000 de proiecte de decizie, majoritatea fiind proiecte funciare. Totuși, avînd în vedere că a fost modificată legislația, cel puțin 70% dintre acestea urmează a fi retrase și modificate.

El a spus și care sînt cele mai importante probleme de care ar trebui să țină cont viitorul primar.


„Să atragă atenția la rețelele inginerești subterane, care, din păcate, sînt într-o stare deplorabilă. În viziunea mea, cel puțin vreo 80% urmează a fi reparate capital – cele ale S.A „Apă-Canal Chișinău” și „Termoelectrica”. Ulterior, începem reabilitarea capitală a străzilor, pentru că nu este posibil să reabilitezi străzile pînă nu ai reparat rețelele subterane. În 30 de ani, au fost reparate circa 15-20% din rețelele subterane”, a afirmat edilul interimar.

Talmaci a menționat că încă nu a decis ce va face după ce îi va expira mandatul de primar interimar, dar și că noul edil va fi întîmpinat „tradițional, cu un buchet de flori”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?