X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sternioală și-a depus cererea de demisie din funcția de vicepreședinte al CSM

5 dec. 2019,, 00:06   Politică
3741 2

Judecătorul Oleg Sternioală și-a depus cererea de demisie. Despre această decizie a informat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii Punctul pe AZI de la TVR Moldova.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a declarat că „din informațiile pe care le am eu, domnul Sternioală a depus cerere de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al CSJ.”, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

„Eu vreau să înțeleg ce urmărește doamna Stamate, inclusiv pe la ședințele CSM și prin declarațiile pe care le face”, a adăugat Nagacevschi. Asta după ce fosta ministră l-a acuzat că ar încerca să-l protejeze pe Sternioală, boicotînd ședințele Consiliului Superior al Magistraturii.

Amintim că judecătorul Oleg Sternioală, la 7 noiembrie curent, a acționat în judecată Consiliul Suprem al Magistraturii, pentru hotărîrea de a emite acordul de reținere, percheziție și arestare a sa, invocînd că CSM a fost convocată ilegal, atunci cînd aceasta a eliberat acordul de arestare a judecătorului, deoarece ședința ar fi fost efectuată de foști membri ai CSM, demiși la data de 27 septembrie 2019, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?