X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Socialiștii vor să conducă încă un minister din Guvernul Sandu

22 oct. 2019,, 17:10   Politică
3650 2

Socialiștii și-ar dori să conducă Ministerul Muncii și Protecției Sociale, după separarea acestuia de cel al Sănătății. Asta a declarat deputatul PSRM Ion Ceban în cadrul emisiunii „În centrul atenției” de la Publika TV.

Întrebat ce ministere pot trece la PSRM și dacă subiectul se discută în cadrul coaliției de guvernare, Ion Ceban a declarat că „sînt astfel de discuții”, doar că nu este cazul pentru a dezvolta subiectul.

„Singurul lucru care a fost și în precedentul acord e că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale trebuie divizat și că Ministerul Muncii și Protecției Sociale trebuie să treacă la PSRM. Noi știm cum să lucrăm acolo. Dar astea au fost discuțiile anterioare. sînt discuții permanente pe diverse subiecte, pretențiile noastre, ale lor. E ceva normal”, a declarat socialistul.

Încă în iunie 2019, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, spunea că susține divizarea instituției, pentru că, de altfel, nu este posibilă „acoperirea tuturor problemelor din domeniu”.

Și prim-ministra Maia Sandu a declarat că, prin comasarea mai multor ministere, nu s-a reușit reducerea cheltuielilor și nici eficientizarea procesului.


Ulterior, președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Vlad Batrîncea, a menționat că socialiștii și cei din ACUM negociază asumarea de responsabilitate pentru un șir de ministere, fără a preciza despre ce instituții mai exact este vorba.

Și președintele Igor Dodon s-a declarat nemulțumit de activitatea unor miniștri, spunînd că aceștia trebuie schimbați.

De partea cealaltă, Maia Sandu a insistat că deciziile nu sînt luate de șeful statului, ci de premier. „Nu discutăm despre schimbarea componenței guvernului. Există un program de guvernare, votat inclusiv de socialiști”, a precizat șefa Executivului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?