X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Socialiștii au avut o întrevedere cu delegația Comisiei de la Veneția

29 ian. 2018,, 13:10   Politică
4848 6

Deputații PSRM au purtat astăzi discuții cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, comunică NOI.md.

Parlamentarii au atras atenția experților asupra numărului insuficient de mandate de deputat repartizate diasporei și regiunii transnistrene. Potrivit lui Vlad Batrîncea, în loc de 10 mandate de deputat solicitate pentru diasporă, au fost acordate doar trei, iar pentru regiunea transnistreană – două.

„Noi am spus foarte clar - unicul principiu care trebuie luat la baza creării circumscripțiilor și acordării mandatelor de deputat este principiul proporționalității, care a fost flagrant încălcat în cazul diasporei și Transnistriei. De asemenea, peste 500 de mii de moldoveni din Rusia vor avea doar un singur mandat”, a explicat Batrîncea.

Deputații PSRM au mai vorbit și despre necesitatea introducerii votului electronic, angajament pe care Republica Moldova și l-a asumat încă în 2009-2010.

„Pentru acest scop partenerii de dezvoltare au alocat și bani. CEC a elaborat un soft foarte scump, iar toate secțiile de votare au fost dotate cu echipamentul necesar, ceea ce ne permite să implementăm votul electronic și să depășim mai multe probleme, inclusiv cea cu listele electorale greșite, «sufletele moarte» din liste etc.”, a remarcat deputatul socialist.


Menționăm că o delegație a Comisiei de la Veneția se află astăzi în vizită la Chișinău. Concluziile finale ale Comisiei pe marginea proiectului votului mixt vor fi făcute publice la începutul lunii martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?