Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sandu îl acuză de minciună pe un fost coleg de partid

19 ian. 2018,, 11:00   Politică
7879 6

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, îl acuză de minciună pe fostul său coleg din PLDM Valeriu Ghilețchi, notează NOI.md.

Potrivit Maiei Sandu, Ghilețchi a mințit atunci cînd a spus despre ea că a refuzat să fie desemnată premier în 2015. Sandu susține că a înaintat atunci cîteva condiții importante decidenților politici, care însă nu au fost îndeplinite.

„Îmi pare rău să spun asta, dar dl Ghilețchi minte, nu vrea să-și amintească niște lucruri. Eu am avut niște condiții foarte clare pentru a accepta funcția de prim-ministru, pentru că, chiar dacă nu cunoșteam la acea etapă toate dedesubturile și cît de gravă și de «mucegăită» era situația în acea guvernare, aveam suficiente semnale să înțeleg că lucrurile stau prost. Și să mergi să-ți asumi funcția de premier în situația cînd ai un guvernator al Băncii Naționale care a admis furtul miliardului și nici nu a clipit și care poate admite în continuare furturi, să ai un procur general care vede că se cară banii cu sacul din bănci și nu întreprinde nimic, știind că ai un cabinet subordonat partidelor, este o decizie destul de nereușită pentru un om să-și asume responsabilitatea de premier”, a explicat Sandu în cadrul emisiunii Important.

Conducătoarea PAS mai susține că nu a vrut să facă „jocul murdar al guvernării”, iar în lipsa sprijinului politic necesar, nu putea accepta desemnarea.

„Știind că nu ai nicio putere asupra Guvernului, de ce aș fi trebuit să accept? Ca să le îmbunătățesc relațiile cu partenerii străini? Știți ce mi-au spus: uite, acum nu putem rezolva această problemă, dar acceptă funcția și mai tîrziu vom face ceva. Ați văzut ce s-a întîmplat mai tîrziu cu Guvernul Streleț, pentru că acești oameni nu aveau nicio intenție să reformeze țara”, a adăugat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?