X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Procesul-verbal din cauza căruia Năstase nu a devenit primar, anulat de instanță

17 oct. 2018,, 11:46   Politică
3110 1

Judecătoria Chișinău a declarat nul procesul-verbal prin care Andrei Năstase era recunoscut vinovat de agitație electorală înainte de ziua alegerilor primarului de Chișinău (art. 52 din Codul Contravențional).

Hotărîrea a fost emisă astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Centru, transmite Jurnal TV. „Se declară nul procesul-verbal cu privire la contravenție (...) și a deciziei de sancționare din 24.07.2018, prin care Năstase Andrei a fost recunoscut vinovat de săvîrșirea contravenției prevăzute de articolul 52 din Codul Contravențional (n.r. - agitaţia electorală în ziua imediat anterioară zilei votării ori în ziua votării), fiindu-i aplicată sancțiunea contravențională amenda în mărime de 24 unități contravenționale, echivalentul sumei de 1200 de lei”, se spune în hotărîrea instanței.

Articolul 52 din Codul Contravențional prevede: „Agitaţia electorală în ziua imediat anterioară zilei votării ori în ziua votării Continuarea agitaţiei electorale se sancţionează cu amendă de la 6 la 12 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 24 la 30 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau candidatului electoral”.

Amintim că alegerile noi ale primarului capitalei au fost declarate nevalabile de către Judecătoria Chișinău. Printre argumentele invocate au fost live-urile video postate pe Facebook de către Andrei Năstase, îndemnînd cetățenii să iasă la vot. Acestea au fost calificate drept agitație electorală.

Ulterior, Comisia Electorală Centrală a luat act de deciziile judecătorești și a decis anularea alegerilor locale din capitală din turul I și turul II. Decizia a fost susținut cu cinci voturi pentru și trei împotrivă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?