Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Platforma DA atrage atenția asupra problemei majorării pensiilor

21 sep. 2020,, 12:28   Politică
3109 2

Platforma DA spune că este absolut necesară majorarea pensiilor.

În acest sens, formațiunea a înaintat încă în februarie o inițiativă legislativă prin care se propune o formulă reală de a majora semnificativ și constant pensiile sub minimul de existență. Atunci, Platforma a propus explicit ca pensiile să fie indexate conform ratei inflației pentru anul precedent.

”Astfel toate pensiile urmau a fi indexate la 1 aprilie 2020 cu 7,5%, iar pensiile sub minimul de existență pentru circa 440.000 de pensionari urmau să fie indexate la 1 octombrie 2020 dublu sau cu 15%. Scopul nostru era de a majora pensiile celei mai vulnerabile categorii a oamenilor în etate. În calitate de sursă financiară suplimentară pentru acoperirea cheltuielilor destinate formulei de indexare propuse de Platforma DA, (era vorba de 350 mln lei) am indicat profitul Băncii Naționale a Moldovei achitat în bugetul de stat”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

De menționat că formațiunea pledează pentru eliminarea inechității prin care peste 440.000 de pensionari trăiesc nepermis de mult sub minimul de existență.

”Mulți din acești pensionari provin din zonele rurale, au stagiu de muncă de peste 40 de ani și nu poartă nicio vină pentru faptul că o perioadă îndelungată gospodăriile colective nu au fost capabile să achite contribuțiile sociale pentru angajații săi în măsura deplină. Anume atunci a apărut această discrepanță enormă în contribuțiile cumulative ale angajaților din sectorul agrar și această discriminare trebuie înlăturată neîntîrziat”, a mai spus Năstase.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?