Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Noi imagini video cu Platon. El desenează schema furtului miliardului

2 iun. 2020,, 08:30   Politică
4481 6

Au apărut noi imagini video de la audierile lui Veaceslav Platon. Omul de afaceri a desenat procurorilor schema furtului miliardului.

Platon desenează o diagramă pe tablă și explică cifrele, scrie point.md.

„Cînd vine vorba de miliarde, sînt 245 de milioane”, se aude o voce de după cadru. "Chiar presupunînd că au avut așa bani, ei au fost la Comertbank, la NBM și nu au fost atinși", explică Platon și spune că aceste informații sînt ”din memorie”.

El susține că nu a văzut conturile: "Dar nu am avut nevoie. Am avut 20 de bănci în Ucraina și Rusia. Și toate astea (arătînd spre diagramă) sînt lucruri elementare. Am înțeles cum funcționează, aceasta este profesia mea”.

Potrivit lui Platon, mai mult de două miliarde circulau de la Banca de Economii către Victoriabank și viceversa: „Acesta este un "acord". Banii mergeau în cerc (...) Toate acestea erau tranzacții fictive”. Amintim că anterior în spațiul public au fost „scurse” alte două înregistrări video din timpul audierilor lui Platon.


Într-una, Paton spune cum acționarul român Banca Transilvania poate fi lipsit de pechetul de acțiuni de la Victoriabank și cum miliardul furat a trecut prin banca ucraineană Privatbank.

Vorbind despre acțiunile Victoriabank și Banca Transilvania, Platon oferă o schemă prin care statul poate prelua 40% din acțiunile Victoriabank cumpărate de Banca Transilvania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?